Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí s bramborovou pokličkou

Voňavé překvapení schované pod bramborovým čepcem. Prolomte se křupavou pokličkou z brambor a pochutnejte si na štavnatém hovězím.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 30 minut
P
Maso Britská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 500 g hovězí roštěné, nakrájené na nudličky
    • 1 cibule, nahrubo nakrájená
    • 250 g žampionů, nakrájených na proužky
    • 1 lžíce rajčatového pyré
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 100 ml červeného vína
    • 200 ml hovězího vývaru
    • 350 g brambor, oloupaných, varný typ B nebo C
    • 25 g másla

Příprava jídla

Olej rozehřejte ve vyšší nepřilnavé pánvi na co nejvyšší teplotu, vhoďte maso a deset minut prudce opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak ho odeberte z pánve a dejte do ní cibuli. Tři minuty ji opékejte doměkka, pak přisypte houby a dejte jim tři minuty. Přidejte mouku, osmahněte, zamíchejte pyré, vlijte víno, hovězí vývar a přiveďte k varu. Do pánve vraťte maso a bez pokličky vařte 2 hodiny tak, aby hovězí téměř změklo (podle potřeby můžete dolít vodou). Směs přendejte do větší zapékací mísy – zhruba o objemu 2 litry.

Troubu předehřejte na 190 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte na 10 minut brambory. Zchlaďte je pod tekoucí vodou a nastrouhejte na připravenou zapékací mísu s hovězím. Navrch nakrájejte máslo a dejte na půl hodiny do trouby, poklička z brambor by měla krásně zezlátnout.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář