Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dršťky po italsku

Dršťky nejsou pro dámičky, ale pro opravdové labužníky. Ti si je vychutnávají po celém světě v nesčetných úpravách.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření 1 hodina
P
Polévka Italská

Ingredience

    • 1 lžíce másla + 1 lžíce při dokončení
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule, 2 řapíky celeru a 1 mrkev, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
    • ½ lžičky čerstvého rozmarýnu či špetka sušeného
    • 500 g vařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
    • 100 ml bílého vína
    • 400g konzerva loupaných rajčat
    • 1–2 drcené chilli papričky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 ml hovězího vývaru
    • 100 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

V hrnci rozpusťte máslo s olejem. Vsypte cibuli a 4 minuty opékejte dozlatova, přidejte celer a mrkev a opékejte další minutu, pak přihoďte česnek, petrželku a sekaný rozmarýn a po minutě dršťky. Zalijte vínem a zprudka vařte asi 30 sekund. Přidejte rajčata, koření, vývar, osolte a pod pokličkou na mírném ohni vařte přibližně 1 hodinu, dokud nejsou dršťky zcela měkké. Je-li málo tekutiny, občas trochu podlijte vodou, zbývá-li jí naopak moc, vařte bez pokličky. Hotový pokrm přendejte do mísy, vmíchejte lžíci másla i všechen parmazán a ihned podávejte, nejlépe s italským pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zadělávané dršťky

Dršťková polévka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající, u nás moc oblíbené letní jídlo, které se dá různě inovovat. Dršťky v této úpravě jsou tak chutné, že je potřeba počítat skoro s půl kilem na osobu. Servíruji pouze se světlým pečivem.

Přidat komentář