Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s pečeným česnekem

S pečeným česnekem se dá opravdu kouzlit. Můžete jej přidat do pesta, do tapenády, do dipu, nebo jako my do omáčky. Je prostě božský!
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 3-12 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g sušených nebo čerstvých těstovin pappardelle
    • 2 lžičky olivového oleje
    • 300 g pancetty nebo libové anglické slaniny, na kostičky
    • 1 palice pečeného česneku, jen vymáčknuté stroužky
    • ½ lžičky sušených vloček chilli
    • 125 ml 12% smetany
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • 40 g hrubě nasekané hladkolisté petržele
    • jemně strouhaný parmazán, k podávání

Příprava jídla

Těstoviny uvařte v hrnci vroucí osolené vody tak, aby byly al dente. Sušeným těstovinám to trvá 10–12 minut, čerstvým 3–5 minut. Slijte je a udržujte v teple.

Na středním ohni zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi olej. Vsypte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte, aby zhnědla. Sejměte
z ohně a vmíchejte česnek, chilli vločky, smetanu, sůl a pepř. Přidejte do horkých těstovin (jejich teplota omáčku zahustí) spolu s petrželkou a parmazánem, promíchejte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář