Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny zapečené se zelím

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 40 minut
P
Těstoviny

Ingredience

    • ½ lžíce olivového oleje + trochu na vymazání formy
    • 1 cibule, najemno nakrájená
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 250 g makaronů, uvařených podle návodu
    • 100 g parmazánu, jemně nastrouhaného
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1,5 kg hlávkového zelí, rozděleného na listy
    • 200 g nastrouhané mozzarelly
    • 70 ml dvanáctiprocentní smetany
    • 4 vejce, lehce prošlehaná

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 160 °C. Na pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli, česnek a opékejte asi 2 až 3 minuty, až cibule zesklovatí. Osmahnutou cibuli a česnek vmíchejte s polovinou parmazánu do uvařených makaronů a podle chuti osolte a opepřete; dobře promíchejte. Do velkého hrnce nalijte studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Po částech dejte do vody vařit na minutu až dvě zelné listy; nechte je okapat a osušte je. Mezitím smíchejte vejce se smetanou a lehce je osolte a opepřete.

Formu o průměru 22 cm vymažte a vyložte pečicím papírem. Na dno formy dejte část zelných listů, lehce je posypte parmazánem a mozzarellou a vrstvou těstovin. Zalijte částí připravené vaječné směsi. Pokračujte ve vrstvení, až naplníte formu. Navrch dejte zelné listy, posypte je zbývajícím sýrem a zalijte vaječnou směsí. Pečte asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šunkofleky tak trochu po italsku

Zelí

Přidat komentář