Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nebeské kostky

Nebeské kostky upečte večer a tajně, a dejte je na noc do ledničky. Jinak je vače rodina, kamarádi nebo děti snědí hned a na nedělní oběd už nic nezbude.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
PT20M
Pečení 0:20
Koláč

Ingredience

    • 4 vejce, žloutky a bílky oddšleně
    • 200 g moučkového cukru
    • 10 lžic oleje
    • 200 g polohrubé mouky
    • ½ sáčku prášku do pečiva
    • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
    • 1 kelímek smetany ke šlehání, ušlehané
    • 1–2 tyčinky margot, nakrájené na kousky

    Na krém

    • ¾ l mléka
    • 3 vanilkové pudinky
    • 200 g moučkového cukru
    • 3 kelímky zakysané smetany
    • 1 sáček instantního capuccina Nescafé
    • 1½ balíčku dětských piškotů, namočených v hrnečku kávy se 2 lžícemi rumu

     

Příprava jídla

1 Utřete žloutky s cukrem, pak k nim přidejte olej, 10 lžic horké vody a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte k žloutkové směsi. Těsto přelijte na vymazaný a moukou vysypaný plech (o velikost 30 × 40 cm) s vyšším okrajem a pečte při 160 °C asi 20 minut. Zatímco bude základ chladnout, udělejte krém.

2 Část mléka rozmíchejte s pudinkovým práškem a cukrem, zbytek zahřejte. Do vroucího mléka přelijte pudink, uvařte a nechte zchladnout. Přimíchejte zakysanou smetanu a capuccino. Polovinou krému potřete zchladlý korpus, na něj dejte piškoty, pak zbytek krému a dejte na pět hodin do ledničky. Před podáváním potřete šlehačkou a ozdobte margotkou.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář