Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahelné bramboráky se lněným semínkem

Pokud vám z předešlého vaření zbyly jáhly, nastala ideální příležitost pro přípravu těchto bramboráků. Na smažení doporučujeme avokádový olej – nepřepaluje se.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření 25 minut, smažení 20 minut
PT40M
Příprava 0:40
Zelenina Česká

Ingredience

    • 3 lžíce tmavého lněného semínka
    • 600 g očištěných biobrambor
    • 70–80 g suchých biojáhel (nebo 250 g uvařených)
    • 3 stroužky česneku (nebo dle chuti)
    • 2–3 lžičky majoránky, nejlépe bio
    • 2 malé lžičky soli
    • 100 g pohankové biomouky
    • avokádový či olivový olej nebo domácí sádlo na smažení

Příprava jídla

Vyprané lněné semínko povařte asi 3 minuty v 50 ml vody a nechte odstát. Vyprané jáhly uvařte ve vodě – na jeden díl jahel dejte dva díly vody a 15–20 minut povařte; pak nechte zchladnout.

Syrové brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte všechnu vodu. Přidejte ostatní suroviny a povařené lněné semínko (můžete ho krátce promixovat ponorným mixérem, gel se změní v kyprou, skvěle pojivou hmotu), uvařené jáhly a důkladně prohněťte.

Tenké menší bramboráčky smažte ve vyšší vrstvě oleje nebo domácího sádla.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborák

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Přidat komentář