Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drobenkový jablečný koláč

Koláč podle starého receptu nejlépe chutná na podzim, kdy jsou jablka ve vrcholné kondici. Vychutnejte si ho s teplým čajem a kopečkem šlehačky.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
PT45M
Pečení 0:45
Koláč Britská

Ingredience

    • 1 balení křehkého těsta (koupíte v chladicích boxech u listových těst)

    Na jablečnou náplň

    • 6 středně velkých jablek
    • šťáva a kůra z 1 citronu
    • 25 g krupicového cukru
    • ½ lžičky mleté skořice
    • špetka mletého muškátového oříšku

    Na drobenku

    • 85 g změklého másla
    • 85 g hladké mouky
    • 85 g přírodního cukru
    • kůra z 1 citronu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto vložte do koláčové formy a pečlivě ho vymačkejte do všech záhybů. Položte na něj kolo vystřižené z pečicího papíru, zatižte suchými fazolemi a dejte na 10 minut předpéct do vyhřáté trouby.

2 Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte na plátky a pokapejte citronovou šťávou. V misce vytvořte drobenku: máslo, mouku, cukr a citronovou kůru zlehka zpracujte prsty.

3 Vytáhněte těsto z trouby, naklaďte na něj jablka a poprašte je cukrem, citronovou kůrou a kořením. Navrch naneste drobenku a pečte 20 minut. Pak troubu stáhněte na 180/160 °C a pečte dalších 15–20 minut, až drobenka zezlátne. Podávejte teplé se šlehačkou.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkový koláč s makovou drobenkou

reklama

Přidat komentář