Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švýcarský sýrový řízek

Švýcarský sýrový řízek

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2020 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 168 g
Tuky 91 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zabalte řízek do voňavého kabátku z kvalitního sýru.

Suroviny

čerstvý, bílý
50 g
gruyère nebo ementál, najemno nastrouhaný
libové tenčí
vejce 1 ks
prošlehané
olivový olej 2 PL
na smažení
sůl
na dochucení
pepř
strojek

Postup

1

Chléb umelte v robotu či nastrouhejte. Strouhanku smíchejte se sýrem, nasypte na velký talíř, osolte a opepřete.

2

Chcete-li, řízky naklepejte a osolte. Určitě je ale protáhněte vejcem a pak z obou stran vmáčkněte do strouhanky a obalte.

3

Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a řízky na něm osmažte z každé strany 3–4 minuty, aby se propekly, ale nepřipálily.

4

Jezte se zelným salátem či se salátem po švýcarsku (viz Něco navíc).

Něco navíc: Oloupejte 1 menší celer a nakrájejte na nitky, přidejte plátky ze 2 vykrájených červených jablek. Zalijte dresinkem ze 3 lžic majonézy, 1 lžíce hořčice a z citronové šťávy.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč