Zabalte řízek do voňavého kabátku z kvalitního sýru.
Suroviny
chleba
4
čerstvý, bílý
50
g
gruyère nebo ementál, najemno nastrouhaný
vepřové maso
4
ks
libové tenčí
vejce
1
ks
prošlehané
olivový olej
2
PL
na smažení
sůl
na dochucení
pepř
strojek
Postup
1
Chléb umelte v robotu či nastrouhejte. Strouhanku smíchejte se sýrem, nasypte na velký talíř, osolte a opepřete.
2
Chcete-li, řízky naklepejte a osolte. Určitě je ale protáhněte vejcem a pak z obou stran vmáčkněte do strouhanky a obalte.
3
Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a řízky na něm osmažte z každé strany 3–4 minuty, aby se propekly, ale nepřipálily.
4
Jezte se zelným salátem či se salátem po švýcarsku (viz Něco navíc).
Něco navíc: Oloupejte 1 menší celer a nakrájejte na nitky, přidejte plátky ze 2 vykrájených červených jablek. Zalijte dresinkem ze 3 lžic majonézy, 1 lžíce hořčice a z citronové šťávy.