Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste tu naší s dýní, bude to příjemná a hlavně chutná změna! V kombinaci s kuřecími paličkami se postará o skvělý oběd či večeři.
Suroviny
kmín
2
ČL
sůl
1
PL
hrubá, mořská
pepř
čerstvě mletý
kuřecí stehna spodní
400
g
olivový olej
na potření
rozpůlený, k servírování
Na dýňovou kaši
dýně
1
kg
očištěná, pokrájená
brambory
500
g
oloupané a pokrájené
máslo
50
g
smetana ke šlehání
60
ml
kmín
½
ČL
mletý
koriandr mletý
½
ČL
sůl
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni i brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka. Slijte vodu, brambory i dýni přendejte do robotu, přidejte máslo a smetanu a umixujte dohladka. Ochuťte kmínem, koriandrem, solí a pepřem. Dejte stranou a udržujte v teple.
2
V hmoždíři rozdrťte kmín, sůl a pepř. Kuřecí paličky pokapejte olivovým olejem a posypte je třemi čtvrtinami směsi z hmoždíře, dejte na pečicí plech a pečte asi 20 minut tak, aby bylo kuře propečené. Servírujte s kaší, zbytkem kořenicí směsi a citronovými dílky.