Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostré špagety s dýní a pancettou

Špagety, kterými každého dostanete. Dětem uberte množství chilli, sobě jej klidně můžete trochu přidat.
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 25-30 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 150 g pancetty nebo anglické slaniny
    • 6 stroužků česneku, neoloupaných
    • 500 g dýně, oloupané a nakrájené na kousky
    • ½ lžičky drcených sušených chilli papriček
    • 60 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
    • 60 ml olivového oleje
    • 1 lžička krupicového cukru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 g špaget
    • 70 g mladých lístků červené řepy – nemusejí být

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C. Pancettu, dýni a chilli papričky promíchejte v míse a vysypte na pekáč. Vedle rozložte česnek a pečte 25–30 minut nebo dokud dýně nezměkne. Oloupejte upečený česnek a v misce ho rozmačkejte (jde to třeba lžící), smíchejte s citronovou šťávou, olejem, cukrem, solí a pepřem.

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a smíchejte s dýní, pancettou i česnekovým dresinkem. Dozdobte listy červené řepy a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s bramborami

Špagety 20x jinak

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chybí tady slova...

Přidat komentář