Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové rohlíčky

O "tech svých" rohlíčcích každý tvrdí, že jsou zkrátka ty nejlepší. Totéž tvrdíme i my o našich malinkatých rohlíčcích plných mandlí. Až je zkusíte, natrvalo jim propadnete a vezmete je "za své".
Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
64 (hlasy)
Počet porcí: 2 plechy
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení těsta na noc
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 300 g hladké mouky
    • 50 g moučkového cukru
    • 200 g másla
    • 100 g mandlí, oloupaných a mletých
    • 2 žloutky

    Na obalování

    • 150–200 g moučkového cukru smíchaného s vanilkovým cukrem

Příprava jídla

Mouku, cukr, máslo, mandle i žloutky dejte do větší mísy nebo na vál a prohněťte do hladkého kompaktního těsta. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v ledničce přes noc uležet. Pak z těsta postupně odebírejte a mezi prsty vyvalujte menší krásně zahnuté rohlíčky. Pečte při 180 stupních 7 minut. Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Vychladlé nechte dva týdny odležet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tradiční vánoční cukroví

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nestihly nam odlezet, ale i tak byly bozske. Rodina je malem cele snedla jeste pred vanoci :-)

Přidat komentář