Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňové pyré

Koupili jste velkou dýni a nevíte co s ní? Zavřete ji do skleničky, nebo rovnou do mrazáku.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 1 hodina
PT10M
Příprava 0:10
Zavařenina Ostatní

Ingredience

    1 dýně
     

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Dýni napříč přepulte, vydlabejte semínka, obě půlky položte rozříznutou částí na papír a pečte, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí; trvá to asi hodinu. Pomalu ochlaďte. Když je dýně vychladlá tak, abyste ji udrželi v rukách, vydlabejte dužinu, dejte do robotu a rozmixujte úplně dohladka. Pak pyré přendejte do cedníku a i s ním vložte do mísy.
Nesmí se dotýkat dna. Nechte přes noc v ledničce. Odkapané pyré přendejte do vzduchotěsné nádoby – v ledničce vám vydrží dva dny,
v mrazáku klidně i dva měsíce.

Pyré můžete přidávat do koláčů, do polévek, plnit jím ravioly nebo ho ochucovat podle libosti.
 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář