Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou smetanovou omáčkou.
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
41 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Odležení 15 min
P
Česká

Ingredience

    • 50 g hrubé mouky
    • 150 g strouhanky
    • 3 vejce
    • 5 lžíc mléka
    • 30g změklého másla
    • 2 lžičky soli
    • ½kg tvarohu

Příprava jídla

Z cca 50 g hrubé mouky, asi 150 g strouhanky, 3 vajec, cca 5 lžic mléka (máte-li tvaroh z vaničky, vynechte), 30 g změklého másla, 2 lžiček soli a ½ kg tvarohu vypracujte těsto a nechte 15 minut odležet. Rukou tvořte 18–20 koulí a vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 10 minut.
Skvělé se strouhankou opečenou na másle, k jemné smetanové či ovocné omáčce a samotné i zastudena.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pokud použijete tvaroh z mističky, tak doporučuji dát poloviční porci, tedy 250g.

Přidat komentář