Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené rizoto s kuřecím masem

Jedna z mnoha variant italské klasiky. Tentokrát se sušenými rajčaty a parmazánem. 
Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 40 minut
P
Maso Italská

Ingredience

    • 370 g rýže arborio
    • 120 ml dobrého bílého vína (nemusí být, místo něj jednoduše přidejte vývar)
    • l litr horkého kuřecího vývaru
    • 2 lžíce olivového oleje + trochu k podávání
    • 1 velká cibule, najemno nasekaná (můžete vynechat)
    • 3 kuřecí prsa, nakrájená na 2cm kostky
    • 40 g strouhaného parmazánu + k podávání
    • 40 g másla (nemusí být)
    • 100 g nakládaných sušených (nebo polosušených) rajčat, slitých a nakrájených na půlky nebo třetiny
    • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky + na ozdobu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Rýži upečte s vývarem, případně i vínem podle základního receptu.

2
Olivový olej rozpalte v pánvi a osmahněte na něm cibulku a kuře tak, aby bylo zlaté a propečené. Pak všechno společně s parmazánem, máslem, rajčaty, bazalkou, pepřem a solí vmíchejte do upečené rýže. Podávejte ozdobené bazalkovými lístky, případně pokapané olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

Další recept na
rizoto s kuřecím masem naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář