Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na 700 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1782 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 24 g
Tuky 161 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílá omáčka má univerzální použití, hodí se jako základ všech omáček, přidávat ji můžete i do masových šťáv. Klidně ji zamrazte, v mrazáku vydrží dva měsíce.

Suroviny

máslo 150 g
+ další odřezky či jiné maso, např. kuřecí křídla
šunka 2 plátky
pražská
mrkev 2 ks
na půlkolečka
petržel 1 ks
na půlkolečka

Postup

1

Všechny ingredience dejte do hrnce, zalijte dvěma litry vody a přiveďte k varu.

2

Potom stáhněte plamen na minimum a nechte takzvaně táhnout. Vývar by se měl ‚vařit‘ jen při zhruba 80 °C, a toho docílíte dvěma způsoby: buď postavte hrnec se základem na bílou omáčku do vodní lázně (většího hrnce s vroucí vodou tak, aby se dna hrnců nedotýkala), anebo hořák sporáku nastavte na co nejnižší stupeň.

3

Vařte asi tři hodiny, obsah hrnce by se měl zredukovat zhruba na třetinu.

4

Přeceďte přes co nejjemnější síto a použijte jako základ dalších omáček nebo zamrazte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč