Červenočočkové karbanátky

Bezmasé karbanátky z čočky, celeru a mrkve. Chuť lahodně doplní česnek, kari a petrželka. 
Vydání: 2009/2
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 10 minut

Ingredience

    • 330 g červené čočky, 10–12 minut vařené ve vodě doměkka a slité
    • 1–2 řapíky celeru, najemno nasekané
    • 1 mrkev, nahrubo nastrouhaná
    • 1 prolisovaný stroužek česneku
    • 40–60 g strouhanky
    • 1 hrst jemně nasekané petrželky
    • cca 1 lžička kari koření, podle chuti
    • sůl a pepř
    • ¼ lžičky strouhané bio citronové kůry
    • olivový olej na opečení

Příprava jídla

1 Celer, mrkev a česnek zprudka opečte na pánvi na troše oleje za stálého míchání. Polovinu čočky rozmělněte na kaši (v robotu, přes sítko). Pak všechnu čočku smíchejte s opečenou zeleninou, kari, petrželkou, citronovou kůrou, osolte a opepřete. Postupně přisypávejte strouhanku, abyste po zpracování získali stejnoměrnou hmotu.

2 Z hmoty vytvarujte osm karbanátků a obalte je ve strouhance. Opečte je na mírném plameni na pánvi na troše olivového oleje, asi 5 minut z každé strany. Hned podávejte.

Zkuste také: telecí karbanátky po mexicku, kapustové karbanátky, hovězí karbanátky s nivou nebo karbanátky z ovesných vloček.
Nahlásit chybu v receptu

Související

Mrkvové placičky s bylinkovým dipem

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Čočkový salát

Babiččiny květákové placičky

Hustá čočková polévka

Karbanátky 10x jinak

Přidat komentář