Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí & houbové karbanátky

Přidejte do oblíbených karbanátků žampiony nebo hřiby.  K nim se skvěle hodí brambory nebo bramborová kaše.
Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání 20 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 2 lžíce tuku
    • 1 střední cibule
    • 200g žampionů či hřibů nakrájených nadrobno
    • 1 mrkev, nastrouhaná
    • sůl
    • kmín
    • pepř
    • 2 prolisované stroužky česneku
    • 1½ housky nakrájené na kostky
    • mléko
    • 2 vejce
    • špetka majoránky
    • 500g mletého hovězího
    • strouhanka

Příprava jídla

Na 2 lžících tuku nechte zesklovatět 1 střední cibuli, přidejte 200 g žampionů či hřibů, nakrájených nadrobno, a 1 mrkev, nastrouhanou, osolte, okmínujte a opepřete. Opékejte, aby houby změkly.

Pak směs vmíchejte spolu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1½ houskou nakrájenou na kostky, namočené do mléka a vymačkané, 2 vejci a špetkou majoránky do 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa. Podle potřeby přidejte strouhanku.
Vytvarujte karbanátky a opečte na tuku.

Vyzkoušejte také: tuňákovou exotiku, pečené karbanátky s vínem a citronem, kapustové karbanátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karbanátky 10x jinak

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář