Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustové karbanátky

Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání 20 minut
Zelenina Česká

Ingredience

    • 400 g kapusty
    • 50 g cibule
    • 30-50 g másla
    • 100 g uzeného či šunky
    • 2 vejce
    • 2 housky
    • mléko
    • sůl
    • pepř
    • česnek
    • 100 g strouhanky
    • 1 vejce
    • tuk

Příprava jídla

400 g kapusty očistěte a vařte, až začne měknout, sceďte ji a nakrájejte nadrobno. Kostičky z 50 g cibule nechte zesklovatět na 30–50 g másla, pak je s kostkami ze 100 g uzeného či šunky (nebo podušených hub), 2 vejci, 2 houskami, nakrájenými, namočenými do mléka a vyždímanými, solí, pepřem a prolisovaným česnekem podle chuti vmíchejte do kapusty.

Propracujte, případně zahustěte strouhankou. Utvořte drobné kulatější karbanátky, obalte je v 1 prošlehaném vejci a necelých 100 g strouhanky. Opečte na tuku.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karbanátky 10x jinak

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc nám celé rodině chutnaly. Určitě zopakujeme :-)
Obrazek uzivatele
Tak z karbanátků jsem měla během přípravy divný pocit,směs byla na můj vkus moc "vodová".Když jsem začla dělat karbanátky a rozpadaly se mi v ruce a obalování ve vajičku ani nemluvě,tak jsem si říkala je to v pr..nakonec jsem to nevzdala a nějak během obalování ve strouhance ty tvary uválela. Pak jsem ozmažila a výsledek byl nakonec super!!!Na pánvi se nerozpadly a byly výborné.Studené jsou ještě lepší.

Přidat komentář