Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené karbanátky s vínem & citronem

Snadná příprava. Karbanátky ozvláštněné bílým vínem a kůrou z citronu.
Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 30 minut
P
Maso Francouzská

Ingredience

    • 400 g mletého vepřového či drůbežího masa
    • 1½ lžící dobrého suchého bílého vína
    • sůl
    • pepř
    • 1 biocitron
    • 60 g strouhané housky
    • 1 žloutek
    • 40 g šunky
    • hrst petrželky
    • 20 g nasekané cibule
    • 20 g strouhanky
    • sádlo či olivový olej

Příprava jídla

400 g mletého vepřového či drůbežího masa smíchejte s 1½ lžící dobrého suchého bílého vína, osolte, opepřete. Přidejte strouhanou kůru z 1 biocitronu, 60 g strouhané housky namočených do 170 ml stejného vína a důkladně vymačkaných, 1 žloutek, 40 g šunky od kosti, na kostičky, hrst nasekané zelené petrželky, 20 g nasekané cibule a cca 20 g strouhanky. Zpracujte na hmotu.

Na strouhankou posypaném prkénku vytvarujte 8 karbanátků. Dejte je do pekáčku, zakapejte 4 lžícemi rozpuštěného sádla či olivového oleje. Pečte v troubě cca půl hodiny při 180 °C. Občas polijte šťávou, případně zředěnou drůbežím vývarem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karbanátky 10x jinak

Přidat komentář