Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňáková exotika

Klasický recept z netradičních surovin. Karbanátky z tuňáka s česnekem, zázvorem a koriandrem.
Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 4 minut
P
Maso Asijská

Ingredience

    • 200 g steaku z tuňáka
    • 1 stroužek česneku
    • 2 cm čerstvého zázvoru
    • 1 lžíce sójovky
    • hrst lístků koriandru
    • sůl
    • pepř
    • strouhanka
    • 1 lžíce slunečnicového oleje

Příprava jídla

Najemno nasekejte 200 g steaku z tuňáka či okapaného tuňáka z konzervy, přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, 2 cm čerstvého zázvoru, oloupané a prolisované, 1 lžíci sójovky, hrst lístků koriandru, nasekaných, osolte a opepřete.

Vytvarujte 2 či 4 karbanátky. Pokud jste použili tuňáka z konzervy či placky nedrží, podle potřeby přidejte strouhanku.

Na nepřilnavé pánvi zahřejte 1 lžíci slunečnicového oleje a placky opečte 2 minuty z každé strany. Ladí s avokádem, rajčaty a salátem.

Vyzkoušejte také: kapustové karbanátky, rychlé zeleninové karbanátky, pečené karbanátky s vínem a citronem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karbanátky 10x jinak

Přidat komentář