Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na víně a sójové omáčce

Skvělé jídlo na nedělní oběd. Pečené kuře na rýžovém víně s omáčkou, která vás nadchne. 
Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 15-20 minut
P
Maso Asijská

Ingredience

    • 1 litr rýžového vína
    • 180 ml sójové omáčky
    • 175 g třtinového cukru
    • 3 svitky skořice
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 2 stroužky česneku, prolisovaného
    • 20 g zázvoru, nakrájeného na plátky
    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • 4 kousky pomerančové kůry
    • celé kuře (o váze zhruba 1 kg)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Rýžové víno, sójovou omáčku, dva litry vody a cukr dejte do většího hrnce a zprudka zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Snižte oheň na minimum, přihoďte skořici, badyán, česnek, zázvor, cibulku, pomerančovou kůru a nakonec i celé kuře. Nechte probublávat půl hodiny.

2 Kuře velmi opatrně vyjměte z nálevu, dejte na rošt na dno pečicí misky nebo pekáče a pečte 15–20 minut dozlatova a dokřupava. Kuře naporcujte, položte na servírovací mísu, pokapejte sójovým sosem a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář