Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné pečené brambory s mátovým jogurtem

Tentokrát si pečenou bramboru dochuťte po řeckém způsobu. Stačí hustý lahodný jogurt, mátové lístky a koření.
Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
+ 60 minut pečení brambor
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • pečená brambora
    • 170 ml hustého, nejlépe řeckého jogurtu
    • 2 lžíce najemno nasekaných mátových lístků
    • 35 g kořenicí směsi dukkah

Příprava jídla

Smíchejte 170 ml hustého, nejlépe řeckého jogurtu a 2 lžíce najemno nasekaných mátových lístků. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte chladit. 35 g kořenicí směsi dukkah (můžete ji semlít z 10 g lískových ořechů, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru, římského kmínu, pepře a soli podle chuti) dejte na nepřilnavou pánev a na středním ohni a za občasného potřesení prohřívejte asi 5 minut, aby se směs rozvoněla.

Část koření zamíchejte do jogurtu. Naneste na pečené brambory. Posypte ještě trochou směsi.

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář