Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Játrové knedlíčky

Opravdová klasika české kuchyně, kterou ocení každý.
Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
58 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 8 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 100 g jater (drůbežích nebo vepřových)
    • 30 g másla
    • ½ malé cibule, jemně
    • pokrájené
    • 1 vejce
    • sůl
    • pepř
    • špetka majoránky
    • půl stroužku česneku, prolisovaného
    • 100 g strouhanky

Příprava jídla



1 MIXUJTE

Játra odblaňte a několika pulzy promixujte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.



2 SPOJTE SUROVINY
Játra přesuňte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud zůstává směs tekutá, přisypávejte zbytek strouhanky.



3 TVARUJTE KNEDLÍČKY
Namočte si ruce do vody a mokrými prsty tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky. Syrové játrové knedlíčky můžete až na půl roku zamrazit.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z hovězí oháňky

Přidat komentář