Játrové knedlíčky jsou opravdová klasika české kuchyně, kterou ocení každý. Recept i příprava jsou snadné a potřebujete na ně hlavně očištěná vepřová nebo kuřecí játra, slušnou dávku voňavé majoránky, česneku a ostatní pojidla. Játrové knedlíčky přidejte jako zavářku do vývarových polévek i svtečního kaldounu.
Suroviny
Postup
MIXUJTE
Játra odblaňte a několika pulzy promixujte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.
Játra přesuňte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud zůstává směs tekutá, přisypávejte zbytek strouhanky.
Namočte si ruce do vody a mokrými prsty tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky. Syrové játrové knedlíčky můžete až na půl roku zamrazit.