Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z kuskusu

Zapečený pastinák, mrkev, cuketa, lilek a paprika. Smíchejte s kuskusem, čerstvou zeleninou a dochuťte bylinkami.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 40 minut
P
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 2 pastináky
    • 750 g bio mrkve
    • 1 malá cuketa
    • 1 malý lilek
    • 1 červená paprika
    • 2 jarní cibulky
    • sůl
    • tymián, petržel
    • extra virgin olivový olej
    • 1 balení kuskusu
    • hrst rozinek
    • 2 lžičky kaparů
    • loupaná dýňová a slunečnicová semínka
    • 250 g cherry rajčátek
    • hrst nakrájených ředkviček

Příprava jídla

1 Na menší kostky pokrájejte 2 pastináky, 750 g bio mrkve, 1 malou cuketu, 1 malý lilek, 1 červenou papriku a 2 jarní cibulky. Dejte do pekáčku, osolte, okořeňte nasekanými čerstvými bylinkami (tymián, petržel), pokapejte extra virgin olivovým olejem. Pečte při 150 stupních doměkka; trvá to asi 40 minut. Průběžně kontrolujte, případně podlévejte vodou.

2 Mezitím připravte podle návodu na obalu 1 balení kuskusu (může být celozrnný). Hotový kuskus osmahněte na nepřilnavé pánvi na 2 lžících extra virgin olivového oleje – kuskus bude příjemně křupavý.

3 Do velké mísy nakrájejte 2 jarní cibulky, přidejte hrst rozinek, 2 lžičky kaparů, po hrsti loupaných dýňových a slunečnicových semínek, 250 g cherry rajčátek a hrst nakrájených ředkviček. Vmíchejte osmahnutý kuskus a pečenou zeleninu i s uvolněnou šťávou. Zamíchejte a případně dochuťte bylinkami. Můžeme podávat teplé i studené.

TIP
Příště můžete přidat tofu či kuřecí maso.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář