Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapsy s hráškovými šiškami

Dozlatova pečené šišky plněné hráškem. Podávejte s jogurtem a chlebem pita.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina Africká

Ingredience

    • 500 g moučnatých brambor, nakrájených na kousky
    • 200 g mraženého hrášku
    • 4–5 lžiček kari koření
    • 200 ml přírodního jogurtu
    • svazeček máty, ½ najemno nasekaná
    • 4–6 kusů pita chleba, rozpůlených
    • ½ ledového salátu, natrhaná
    • ½ červené cibule, nemusí být
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C, brambory vařte asi 8 minut doměkka, na posledních pár minut přihoďte hrášek. Pak je důkladně slijte, vyberte brambory a spolu s 1/3 hrášku je vraťte do hrnce. Přidejte kari, sůl a pepř podle chuti, pak vše na nízkém plameni promačkejte (je to důležité, aby se šišky po upečení nelámaly). Vmíchejte celý hrášek.

2 Pomocí dvou lžic vytvarujte hmotu do 16 šišek a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut dozlatova a tak, aby byly okraje křupavé.

3 Jogurt smíchejte s nasekanou mátou. Zahřejte pita chleby a promíchejte zbylou mátu a salát. Šišky podávejte zatepla s jogurtem a zelenými lístky, případně i s plátky cibule, v plackách.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář