Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s hořčicí a pastinákem

Opečené kuře zalité omáčkou z vývaru, hořčice a medu. Nejlépe se k němu hodí podušená zelenina.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 30 - 40 minut
PT5M
Příprava 0:05
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • 8 kuřecích paliček s kostí, ale bez kůže, nebo 3 nasekané stehenní řízky
    • 2 cibule, najemno nasekané
    • 350 g pastináku, nakrájeného na tyčky
    • 300 ml zeleninového vývaru
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 2 lžíce tekutého medu
    • sůl a pepř, pár snítek tymiánu
    • hladkolistá petrželka k podávání, nemusí být

Příprava jídla

1 Polovinu oleje zahřejte na velké pánvi nebo v mělkém kastrolu s poklicí. Kuře opečte ze všech stran dozlatova a dejte stranou. Zahřejte zbývající olej a opečte cibuli a pastinák, aby cibule změkla; zabere to 5 minut.

2 Opečené maso dejte zpátky do hrnce. Horký vývar smíchejte s hořčicí a medem a vlijte do kastrolu, posypte tymiánem, přiveďte k mírnému varu. Přiklopte a 20–30 minut duste,  aby maso změklo a bylo uvařené i uvnitř. Osolte a opepřete. Podávejte s dušenou zeleninou, sypané petrželkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář