Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové kuličky v bleskové omáčce

Ideální oběd s sebou do práce, který v mžiku připravíte předem.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 2 obědy
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
PT5M
Příprava 0:05
Maso Italská

Ingredience

    • 2 brambory, oloupané a pokrájené
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 250 g hotových masových kuliček
    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, sekaného
    • 500 g rajčatového pyré (passata)
    • 200 g mraženého hrášku
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • pár hoblin parmazánu při podávání

Příprava jídla

1 Brambory vařte v osolené vodě asi 10 minut doměkka. Mezitím v hlubší pánvi na oleji asi 5 minut opékejte masové kuličky do zlatohněda. Vyjměte je a nechte okapat na papírové utěrce. Do pánve dejte cibuli, česnek a rozmarýn a asi 5 minut zvolna opékejte.

2 Přilijte rajčatové pyré, přiveďte k varu a vložte zpět masové kuličky. Nechte bublat dalších 5 minut. Potom přidejte hrášek i scezené brambory, osolte, opepřete a vařte ještě minutu. V práci ohřejte, doplňte parmazánem a křupavým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Kuličky vytvarujte z vymačkaných chlazených čerstvých klobás.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář