Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indická cizrnová polévka

Plná zeleniny, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte třeba s indickým chlebem.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: Na 4 obědy
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
P
Polévka Indická

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně strouhaného
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžička koření garam masala
    • 850 ml zeleninového vývaru
    • 400g konzerva cizrny, scezené
    • 2 velké mrkve, podélně rozčtvrcené a nasekané
    • 100 g zelených fazolek, pokrájených
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji zpěňte cibuli, česnek a zázvor. Opékejte dvě minuty, přidejte garam masalu, míchejte další minutu. Potom zalijte vývarem a přidejte mrkev. Nechte bublat deset minut a vsypte cizrnu.

2 Tyčovým mixérem trochu podrťte, aby část zeleniny zůstala v celku. Přidejte fazolky a vařte tři minuty. Osolte, opepřete a rozdělte do šroubovacích sklenic. V práci si tuhle sytou polévku ohřejte v mikrovlnné troubě a přikusujte třeba indický chleba nán.

NĚCO NAVÍC Nemáte-li garam masalu, zkuste experimentovat třeba se zelenou kari pastou. Orientální koření koupíte ve specializovaných obchodech.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vždy když ji udělám, manželka si ji náramně pochvaluje. Je to příjemná změna v naší kuchyni.
Obrazek uzivatele
Je výborná! Nedala jsem tam fazolky, ale pórek, krásně pikantní, super sytá večeře!
Obrazek uzivatele
vborná, kromě gara masaly jsem dala i červenou kari pastu, kurkumu a bylo to jako v Indii :) Mňam

Přidat komentář