Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle

Nejen velikonoční pochoutka. Stačí se držet postupu krok za krokem.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení 1,5 hodiny
P
Maso Italská

Ingredience

    • 700 g jehněčí plece, rozdělené na čtvrtiny
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 6 stroužků česneku, na plátky
    • divoké koření: po 5 kuličkách pepře
    • a nového koření a 2 bobkové listy
    • 4 snítky čerstvého tymiánu
    • 600 ml hovězího vývaru
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 250 g hub (směs šítake, hlívy ústřičné, žampionů, popřípadě jiných hub), očištěných a pokrájených
    • 2–3 lžíce přepuštěného másla

    Na papardelle
    • 200 g semoliny či hladké mouky 00
    • 2 vejce a 1 žloutek
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 30 g másla
    • 40 ml hovězího vývaru
    • 1 lžíce nasekan

Příprava jídla



1
Jehněčí osolte, opepřete a opečte ze všech stran na slunečnicovém oleji. Maso vyjměte a do hrnce vsypte cibuli spolu s divokým kořením a tymiánem. Opékejte za občasného míchání asi pět minut, až cibule zezlátne. Pak přidejte česnek a míchejte ještě minutu. Zalijte 100 ml vývaru, přidejte opečené maso a pozvolna duste pod pokličkou za občasného podlévání vývarem asi hodinu a půl doměkka.



2 Pak maso opět vyjměte a šťávu vyduste na tuk. Poprašte moukou a minutu míchejte. Přilijte vývar, rozšlehejte metličkou a nechte asi minutu provařit.



3 Rozehřejte přepuštěné máslo a asi čtyři minuty na něm opékejte houby. Pak je přidejte do omáčky, vraťte do ní maso a dochuťte solí a pepřem.



4 Na papardelle smíchejte semolinu s vejci a žloutkem. Zpracujte hladké a pevné těsto. Rozválejte ho na pomoučené pracovní ploše na tenký plát a z něj nakrájejte papardelle široké asi 2,5 cm a dlouhé 30 cm. Dvě minuty je povařte ve vroucí vodě s olejem.



5 Mezitím v pánvi rozpusťte máslo, přidejte vývar a minutu provařte. Pak přihoďte uvařené scezené papardelle, přidejte petrželku a zlehka promíchejte, případně dosolte. Pak papardelle rozdělte na talíře a doplňte dušeným masem s houbovou omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí plec na víně

Jehněčí kebab

Jehněčí na tymiánu

Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

Jehněčí pilaf s cizrnou

Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

Přidat komentář