Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille

Šťavnaté kotlety s voňavou zeleninou — dokonalé spojení.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování 2 hodiny
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 800–900 g jehněčích kotletek
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • marocké koření
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 60 g másla, pokrájeného, + 2 lžíce másla na česnek
    • 100 ml hovězího vývaru
    • 20 oloupaných stroužků česneku povařených ve 100 ml mléka
    • 1 lžíce krupicového cukru

    Na ratatouille
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, nasekané
    • 1 červená paprika, na kostičky
    • 1 žlutá paprika, na kostičky
    • 1 malá cuketa, na kostičky
    • ½ lilku, na kostičky
    • 1 rajče, oloupané, na kostičky
    • mořská sůl a bílý pepř
    • 2 lžičky čerstvého tymiánu, sekaného
    • 1 lžička rozmarýnu, nasekaného
    • 1 lžíce petrželky, nasekané

Příprava jídla



1
Maso osolte, opepřete, obalte v koření a nechte aspoň 2 hodiny marinovat. Pak ho na rozpáleném oleji zprudka opečte – stačí 2 minuty z každé strany. Výpek zalijte vývarem, přiveďte k varu a dosolte. Vypněte a zašlehejte máslo.



2 Povařený scezený česnek opečte v pánvi na másle dozlatova. Přidejte cukr a nechte zkaramelizovat.



3 Na ratatouille v pánvi na oleji nejprve dvě minuty opékejte papriky, pak přidejte cuketu, po třech minutách lilek spolu s bylinkami a česnekem, po dalších dvou minutách rajčata a vše tři minuty vařte. Osolte a opepřete.



4 Na talířích dejte ratatouille do středu, navrch dejte kotletky, karamelizovaný česnek a zalijte šťávou.

NĚCO NAVÍC Kotlety lze na pánvi opéct i v celku, pak dopéct v troubě při 180 °C (doba záleží na tom, jak je máte rádi propečené) a po vyjmutí nakrájet na plátky – budou ještě šťavnatější.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář