Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí carpaccio [karpačo]

Sofistikovaně poskládané extratenké plátky carpaccia budí dojem, že příprava je kdovíjaká věda. Díky našim receptům zjistíte, že zdání klame – k přípravě stačí v podstatě jen dobré maso, pevná ruka a ostrý nůž.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení minimálně 1 hodina
PT20M
Příprava 0:20
Maso Italská

Ingredience

    • 250 g hovězí svíčkové
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 50 g kaparů v soli
    • 4 nakládané cibulky, na tenká kolečka
    • 3 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
    • extra panenský olivový olej na zakapání
    • jemně strouhaný parmazán, k podávání

Příprava jídla



1
Maso posypte solí a pepřem, zabalte do plastové fólie.



2 Svíčkovou dejte na hodinu do mrazáku, nebo na tak dlouho, aby skoro zmrzla (bude se lépe krájet na opravdu papírově tenká kolečka; nebojte se, velmi rychle roztají). Olej zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.



3 Vybalte maso a nakrájejte ho velmi ostrým nožem na teninké plátky. Na čtyři talíře naaranžujte maso, opečené kapary, cibulku a petrželku. Zakapejte olivovým olejem, posypte parmazánem a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC Zcela zásadní je v tomhle případě volba masa. Musí být správně odleželé, ale také správně skladované – kupte ho co nejtěsněji před zpracováním. Při nákupu se svěřte řezníkovi, co s masem chystáte.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí pupek se žampionovou omáčkou

Hovězí loupaná plec v mrkvi

Přidat komentář