Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki

Originální pochoutka pro chvíle, kdy chcete překvapit. Tuňákové filety se zajímavou omáčkou z bílého vína, sojové omáčky, sezamového oleje a octa.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 2 minuty
P
Maso Italská

Ingredience

    • 125 ml bílého vína
    • 125 ml sójové omáčky
    • 2 lžíce jemného krupicového cukru
    • 1 lžíce černého octa nebo jiného rýžového octa
    • ½ lžičky sezamového oleje
    • 250g filet z tuňáka, očištěný
    • 150 g sezamových semínek
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • nakládaný zázvor, k podávání (takový, jaký se jí k suši)

Příprava jídla

1 Víno, sójovou omáčku, cukr, ocet a sezamový olej dejte do rendlíku, zahřejte na vysokém plameni a vařte a míchejte asi 2–3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka lehce zhoustla. Dejte stranou a nechte zchladnout.

2 Tuňáka důkladně obalte v sezamu. Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi na vysokém plameni a tuňáka opečte z každé strany 30 sekund. Velmi ostrým nožem ho pak nakrájejte na teninké plátky. Rozdělte je na čtyři talíře a podávejte s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář