Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená ztracená vejce

Máte rádi ztracená vejce? Co je zkusit ještě zapéct a vylepšit estragonem, parmazánem a smetanou...
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 4 minuty, zapékání 4 minuty
P
Francouzská

Ingredience

    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 8 vajec
    • 60 ml smetany ke šlehání
    • 25 g strouhaného parmazánu
    • hrst jemně sekaného estragonu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • křupavý chléb při podávání

Příprava jídla

1 V hlubším hrnci zvolna zahřejte pár centimetrů vody, až začnou stoupat bublinky. Přidejte ocet a míchejte vařečkou, až vytvoříte vír. Opatrně rozklepněte každé vejce zvlášť (aniž byste porušili žloutek) do malé misky a nechte ho sklouznout do jemně bublající vody.

2 Vařte 3–4 minuty, až se vejce zvenku zatáhnou, ale žloutky jsou ještě tekuté. Mezitím rozpalte gril. Vyjměte vejce děrovanou naběračkou, nechte okapat a rozložte do zapékací nádoby.

3
Promíchejte smetanu, parmazán, estragon, sůl a pepř a směsí přelijte vejce. 4 Dejte pod gril a pečte 3–4 minuty dozlatova. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC Sytější jídlo získáte, když pokrm na talíři doplníte dokřupava opečenou slaninou a rajčaty pečenými v troubě.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář