Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta se žampiony a sýrovým krémem

Omeleta se žampiony, kozím sýrem a bylinkami je ideální snídaně pro nedělní ráno. Anebo rychlá večeře ve všední den.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 5 minut, grilování 3-4 minuty
P
Francouzská

Ingredience

    • 60 g čerstvého kozího sýra nebo sýra feta
    • 1–2 lžíce bílého jogurtu
    • 20 g másla
    • 200 g malých hnědých žampionů
    • 1 lžíce čerstvého sekaného tymiánu
    • 4 vejce, oddělené bílky a žloutky
    • 60 ml smetany ke šlehání
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Rozmíchejte sýr a jogurt dohladka a případně dochuťte solí a pepřem.

2 V nepřilnavé pánvi s kovovou rukojetí o průměru 20 cm rozehřejte máslo, vhoďte pokrájené žampiony, tymián, osolte, opepřete a opékejte 3–4 minuty dozlatova. Vyjměte a udržujte horké.

3 V míse prošlehejte žloutky, smetanu, sůl i pepř. Zvlášť ušlehejte z bílků pevný sníh. Pomocí kovové lžíce sníh vmíchejte do žloutkové směsi.

4
Rozehřejte gril v troubě. Vraťte pánev na oheň a nalijte do ní olej. Vlijte vaječnou směs a bez míchání nechte smažit asi minutu, nebo až spodní vrstva ztuhne. Vložte pánev i s omeletou pod rozehřátý gril a pečte tři až čtyři minuty, až nabude a zezlátne.

5 Omeletu opatrně sesuňte na talíř, půlku pomažte sýrovou směsí a přeložte. Při podávání ozdobte žampiony.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář