Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zlatavá tortilla

Zapečené brambory trochu jinak. Snadná příprava.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření 12 minut, pečení 35-40 minut
P
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 1 kg moučnatých brambor, oloupaných
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 g cibule, tence pokrájené
    • 4 stroužky česneku, na plátky
    • 10 vajec
    • 180 ml smetany ke šlehání
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 ºC. Dejte brambory do hrnce s osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte asi dvanáct minut doměkka. Slijte, nechte zcela vychladnout a nakrájejte na tenké plátky.

2 V nepřilnavé pánvi s kovovou rukojetí o průměru 20 cm rozehřejte lžíci oleje. Tři minuty opékejte cibuli, pak přidejte česnek a míchejte další 2 minuty. Přendejte do misky a dejte stranou.

3 Do pánve nalijte zbylý olej a dno pokryjte čtvrtinou plátků brambor. Osolte a opepřete. Na ně rozprostřete třetinu cibulové směsi a pokračujte ve střídání. Končit byste měli vrstvou brambor.

4
Prošlehejte vejce, smetanu, sůl i pepř a nalijte na brambory. Pečte v troubě asi 35–40 minut, až tortilla zezlátne a bude propečená. Vyjměte a podávejte nakrájenou na dílky stejně jako dort.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář