
Japonský vaječný krém vařený v páře
Překvapte návštěvu exotickým předkrmem.
Vydání: 2009/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby jako předkrm
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
Vaření 15 minut
P
Ingredience
- 30 g sušených hub šítake nebo odpovídající množství čerstvých (asi 12 ks)
- 2 vejce, rozšlehaná
- 310 ml rybího vývaru (nejlépe daši, který pod názvem dashi no moto koupíte v asijských obchodech)
- ½ lžičky saké
- 1 lžička dobré sójové omáčky
Příprava jídla
1 Pokud máte sušené houby, spařte je v misce vroucí vodou a nechte 5 minut bobtnat. Pak je sceďte a osušte.
2 V míse dobře promíchejte vejce, vývar, saké a sójovou omáčku. Houby šítake dejte do čtyř žáruvzdorných šálků či misek o obsahu 125 ml a přelijte vaječnou směsí.
3 Do velkého hrnce nebo woku nalijte na prst vody a přiveďte k varu. Umístěte na dno kovový nebo bambusový pařáček a vložte šálky.
4 Přiklopené vařte v páře 10–15 minut, až krém ztuhne.
NĚCO NAVÍC Japonské předkrmy neboli sakidzuke by měly svým tvarem a zbarvením naznačovat aktuální roční období. Tento tradiční japonský krém vařený v páře se nazývá čawanmuši a bývá připravován například i s krevetami a koriandrem nebo s krabím masem. Na stole si ho ještě hosté dochucují další sójovou omáčkou.
2 V míse dobře promíchejte vejce, vývar, saké a sójovou omáčku. Houby šítake dejte do čtyř žáruvzdorných šálků či misek o obsahu 125 ml a přelijte vaječnou směsí.
3 Do velkého hrnce nebo woku nalijte na prst vody a přiveďte k varu. Umístěte na dno kovový nebo bambusový pařáček a vložte šálky.
4 Přiklopené vařte v páře 10–15 minut, až krém ztuhne.
NĚCO NAVÍC Japonské předkrmy neboli sakidzuke by měly svým tvarem a zbarvením naznačovat aktuální roční období. Tento tradiční japonský krém vařený v páře se nazývá čawanmuši a bývá připravován například i s krevetami a koriandrem nebo s krabím masem. Na stole si ho ještě hosté dochucují další sójovou omáčkou.
Přidat komentář