Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Japonský vaječný krém vařený v páře

Překvapte návštěvu exotickým předkrmem.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby jako předkrm
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
P
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 30 g sušených hub šítake nebo odpovídající množství čerstvých (asi 12 ks)
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • 310 ml rybího vývaru (nejlépe daši, který pod názvem dashi no moto koupíte v asijských obchodech)
    • ½ lžičky saké
    • 1 lžička dobré sójové omáčky

Příprava jídla

1 Pokud máte sušené houby, spařte je v misce vroucí vodou a nechte 5 minut bobtnat. Pak je sceďte a osušte.

2 V míse dobře promíchejte vejce, vývar, saké a sójovou omáčku. Houby šítake dejte do čtyř žáruvzdorných šálků či misek o obsahu 125 ml a přelijte vaječnou směsí.

3 Do velkého hrnce nebo woku nalijte na prst vody a přiveďte k varu. Umístěte na dno kovový nebo bambusový pařáček a vložte šálky.

4 Přiklopené vařte v páře 10–15 minut, až krém ztuhne.

NĚCO NAVÍC Japonské předkrmy neboli sakidzuke by měly svým tvarem a zbarvením naznačovat aktuální roční období. Tento tradiční japonský krém vařený v páře se nazývá čawanmuši a bývá připravován například i s krevetami a koriandrem nebo s krabím masem. Na stole si ho ještě hosté dochucují další sójovou omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář