Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený tuřín s parmazánem

Neobvyklá a lahodná příloha. Zapečte tuřín s máslem, česnekem a parmazánem. Vhodné třeba ke steaku.
Vydání: 2009/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 35 minut
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 750 g tuřínu, oloupaného a nakrájeného na měsíčky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • 1 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce másla
    • 2 stroužky česneku, oloupaného

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 220 °C. Dejte do zapékací nádoby tuřín, olej, 40 g parmazánu a rozmarýn. Osolte, opepřete, promíchejte a rozprostřete do jedné vrstvy.

2 Posypte zbylým parmazánem, poklaďte máslem a česnekem. Pečte v troubě 30–35 minut do zlatohněda a dokřupava. Během pečení jednou obraťte.

Podávejte: se steakem nebo se smaženou rybou.

Zkuste: tuřín koupit na trhu či v bioprodejně.
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Neznala jsem tuřín dnes jsem ho udělala dle tohoto receptu+bulgur+hovězí plátek a musím říct,že to byl vrchol luxusu,větší delikatesu jsem nejedla,určitě ho budu i nadále dělat.DOPORUČUJI MNAM

Přidat komentář