Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hlávkový salát s ředkvičkami

Osvěžující salát. Ostřejší chuť ředkviček zjemníte zakysanou smetanou.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Salát Česká

Ingredience

    • 1 hlávka salátu
    • 2 svazky červených ředkviček
    • 5 karotek
    • 2 jarní cibulky i s natí

       NA ZÁLIVKU

    • kelímek zakysané smetany
    • cukr, citron, sůl a pepř podle chuti

Příprava jídla

1 Zeleninu omyjte a osušte. Do velké salátové mísy natrhejte salát, ředkvičky a jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka, karotku nastrouhejte na struhadle s velkými oky nebo nakrouhejte na tenké plátky.

2 Zakysanou smetanu ochuťte cukrem, citronem, solí a pepřem. Promíchejte se zeleninou a dejte vychladit.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář