Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená zelenina

Pokud chcete jen lehce poobědvat, zapečte si zeleninu s dijonskou omáčkou. 

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Pečení 1:00
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 500 g nových brambor (může být i kombinace několika druhů), odrhnutých, nakrájených na klínky
    • 1 středně velká cibule, nahrubo nakrájená
    • 4 mrkve, nakrájené podélně na klíny
    • 1 malá brokolice, rozdělená na růžičky
    • 1 dýně, nakrájená na měsíčky
    • 1 malá hlávka zelí, nasekaná
    • mořská sůl a čerstvě namletý pepř

    Na dijonskou omáčku

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 3 lžíce dijonské hořčice
    • 4–5 stroužků česneku, nasekaných
    • 1 lžíce čerstvého nasekaného kopru, majoránky, petrželky nebo máty

     

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 ºC. Nakrájenou zeleninu dejte na pekáč nebo plech. Osolte a opepřete.

2 Smíchejte ingredience na dijonskou omáčku, přelijte ji přes zeleninu a promíchejte, aby se zelenina omáčkou obalila. Pečte hodinu doměkka.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář