Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pusinky ve vanilkovém mléku

Snadný recept, do jehož přípravy můžete zapojit i děti. Za pár minut máte mléčnou pochoutku.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
PT15M
Příprava 0:15
Francouzská

Ingredience

    • 3 vejce, žloutky a bílky odděleně
    • 75 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc
    • 120 g moučkového cukru
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 750 ml mléka
    • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Bílky ušlehejte v čisté a suché nádobě do polotuha (špičky sněhu by se po vytažení metel ještě měly ohýbat dolů). Pak k nim postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte na tuhý lesklý sníh. Opatrně vmíchejte moučkový cukr a kukuřičný škrob.

2 Mléko a vanilkový extrakt dejte do hlubokého hrnce a na nízkém plameni přiveďte k varu. Do mléka pak vkládejte pusinky – naberte na lžíci vrchovatě bílků a opatrně je nechte sklouznout na hladinu. Povařte dvě minuty po každé straně. Vyjměte a uchovejte v teple.

3 Žloutky smíchejte se 2 lžícemi cukru a ušlehejte je do hladké bílé pěny. Pak je zalijte vanilkovým mlékem, promíchejte, přelijte do hrnce a na středním plameni vařte, dokud nezačne směs ulpívat na zadní straně lžíce.

4 Podávejte. Na dno talíře nalijte mléko a navrch položte jednu až dvě pusinky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den,
právě jsem dodělala pusinky, dobré ale příliš mnoho cukru. Dala jsem pouze 80 g moučkového, sladké až moc.

Přidat komentář