Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pudink z podmáslí

Oblíbený dezert s překvapivě svěží chutí.

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení přes noc
PT10M
Vaření 0:10
Dort Francouzská

Ingredience

    • 160 ml mléka
    • 2 proužky citronové kůry (chemicky neošetřené)
    • 4 žloutky
    • 50 g krupicového cukru
    • 2,5 lžičky práškové želatiny, změklé ve dvou lžících mléka
    • 160 ml podmáslí
    • 250 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Mléko a citronovou kůru dejte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu; nechte mírně probublávat. Žloutky utřete s cukrem dosvětla a vmíchejte je do mléka. Zahřívejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude ulpívat na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte želatinu. Přendejte do mísy a vmíchejte podmáslí, nechte úplně vychladnout.

2 Smetanu ušlehejte do tuha a vmíchejte ji do podmáslí. Na dno šesti pohárků či hrnečků o objemu zhruba 125 ml položte kolečko pečicího papíru a rozdělte do nich směs. Dejte chladit přes noc. Před podáváním hrnečky na chvíli ponořte (pod okraj) do vlažné vody a pudink vyklopte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář