Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Našlehaná vanilková pěna

Mléčná osvěžující pochoutka s vůní vanilky.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Chlazení 2 hodiny
P
Česká

Ingredience

    • 1 lžíce práškové želatiny
    • 125 ml mléka
    • 4 vejce, žloutky a bílky odděleně
    • 140 g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 250 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Želatinu rozmíchejte v mléce a nechte pět minut stát. Mléko přelijte do hrnce a na malém plameni za stálého míchání ho zahřívejte čtyři minuty, nebo dokud se želatina úplně nerozpustí. Dejte stranou.

2 V žáruvzdorné míse lehce prošlehejte žloutky, cukr a vanilkový extrakt a postavte ji nad hrnec s vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo bublající vody. Šlehejte 10–12minut ručním elektrickým šlehačem, dokud žloutky nezhoustnou a nezbělají. Pak je spojte s mlékem a šlehejte do zchladnutí. Bílky a šlehačku ušlehejte dotuha a obojí vmíchejte do vaječného základu. Přendejte do velké nádoby nebo šesti menších misek a aspoň na 2 hodiny dejte chladit.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář