Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný losos s kuskusem

Ochuťte lososa i kuskus citronovou šťávou. Přidejte česnek, cibulky a mátu a je to.
Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 15 minut
P
Maso Ostatní

Ingredience

    • 2 biocitrony + 1 citron k podávání
    • 4 lžičky kořenicí směsi ras el hanout
    • 2 velké stroužky česneku, drcené
    • 2 svazky jarních cibulek, na tenká kolečka
    • 6 lžiček olivového oleje + trocha navíc
    • 4 filety z lososa bez kůže a kosti
    • 280 g kuskusu
    • 4 lžičky tekutého medu
    • 2 hrsti mátových lístků, na nudličky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Ze 2 citronů nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Kůru a ½ šťávy smíchejte s kořením, česnekem, ½ cibulek a 4 lžičkami oleje. Osolte a opepřete. Rybu dejte do mělké nádoby, zalijte marinádou, nechte 10 minut odležet. Kuskus dejte do mísy, přidejte 2 lžičky oleje, zbylou šťávu z citronu i cibulky a 300 ml osolené vroucí vody, zakryjte, nechte stát.

2 Lososa položte na plech vyložený alobalem a zakapejte zbytkem marinády. Pečte 10 minut, pak na každý filet rozetřete lžičku medu. Pečte ještě 5 minut. Do kuskusu přidejte mátu, načechrejte ho vidličkou a jezte s lososem, šťávou z plechu a se skrojky citronu.
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Šťávy z plechu bylo málo, kuskus zalít zeleninovým vývarem. Moc dobré jídlo. Zařazuji mezi oblíbené jídlo a vařit budu častěji.

Přidat komentář