Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty

Těstovinová klasika - rajčata, mozzarella, chilli, a spousta bylinek.
Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 30 minut, zapékání 15 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
    • 1 cibule, najemno nasekaná
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 1 nebo 2 sušené chilli papričky, rozdrobené
    • 1,5 kg zralých rajčat nebo tři 400g konzervy loupaných rajčat
    • velká hrst čerstvých bazalkových listů
    • 1 lžíce červeného vinného octa (nemusí být)
    • 400 g těstovin, nejlépe orecchiette
    • 4 hrsti čerstvě nastrouhaného parmazánu
    • 450 g mozzarelly, nakrájené na plátky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C a na plotnu dejte vařit velký hrnec s osolenou vodou. Na pánev vlijte olej, přidejte česnek, cibuli, chilli papričky a opékejte na malém plameni asi 10 minut do změknutí; neměly by ale zhnědnout.

2 Pokud používáte čerstvá rajčata, ponořte je na 40 sekund do vroucí vody, vyndejte je do mísy, zchlaďte proudem studené vody, oloupejte a nakrájejte nahrubo.

3
Pak rajčata – čerstvá nebo konzervovaná – přidejte do pánve a přilijte 100 ml vody. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Pak omáčku dohladka rozmixujte tyčovým mixérem nebo v robotu. Natrhejte do omáčky listy bazalky, osolte a opepřete, a pokud chcete, přidejte i červený vinný ocet.

4 Těstoviny nasypte do vroucí vody a uvařte podle návodu, pak je slijte a smíchejte s polovinou omáčky a parmazánem.

5 Vymažte pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dejte do pekáče vrstvu těstovin, část omáčky, hrst parmazánu a třetinu mozzarelly. Pokračujte ve vrstvení stejným způsobem, až vše spotřebujete. Poslední je vrstva mozzarelly.

6 Dejte pekáč do předehřáté trouby a pečte asi 15 minut, až budou těstoviny trochu křupavé a vše bude bublat. Italové je rádi jedí v pokojové teplotě, ale dobře chutnají i studené.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

18x zapečené těstoviny

Jablíčka z ráje

Komentáře

Obrazek uzivatele
boli strašne obyčajné, čakala som od tohto receptu viac...
Obrazek uzivatele
Já jsem spokojená, jsou jemné a šťavnaté

Přidat komentář