Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limetkovo-pepřové kuře v tortille

Na tomto receptu oceníte jeho rychlost, jednoduchost, lehkost a pikantnost. Lahodná večeře třeba pro jarní setkání s přáteli.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
opékání 10 minut
P
Maso Mexická

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky, každý rozkrájený na 6 proužků
    • kůra a šťáva ze 2 biolimetek
    • 2 lžičky celého černého pepře, nahrubo podrceného
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 8 menších tortill
    • 200 g omáčky guacamole, ze supermarketu nebo domácí
    • 1 salát little gem
    • 150 ml nízkotučného bílého jogurtu
    • sůl

Příprava jídla

1 Kuře smočte v limetové šťávě a kůře, pepři, oleji a troše soli. Opékejte na grilovací pánvi nebo grilu 6–8 minut, otáčejte, aby se rovnoměrně propeklo a pěkně zhnědlo.

2 Tortilly prohřejte v mikrovlnce nebo v troubě či toustovači. Na každou dejte trochu omáčky guacamole, salátu, opečeného kuřete a zakapejte jogurtem. Srolujte a s chutí jezte.

Něco navíc: Na domácí guacamole rozmačkejte vidličkou v misce dužinu z jednoho zralého avokáda. Přidejte najemno nasekaná zralá rajčata, ½–1 lžičku mletého chilli, šťávu z 1 limetky nebo z ½ citronu. Osolte a opepřete. Smíchejte a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář