Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ožehnuté hovězí s pomeranči & chilli

Na letní grilování si nachystejte marinované hovězí. Originální chuť zajistí pomeranče a chilli. 
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Aspoň 2 hodiny marinování, grilování 10 minut
P
Omáčka Mexická

Ingredience

    • 1,5 kg hovězí roštěné (nebo vašeho oblíbeného masa na steaky)
    • kůra ze 2 biopomerančů
    • 2 červené chilli papričky, zbavené semínek a najemno nasekané
    • 2 šalotky, jemně nasekané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Vložte hovězí do mikrotenového sáčku. Smíchejte všechny ostatní suroviny a dejte je k masu. Marinádu důkladně vmasírujte, pak sáček s masem položte na talíř a dejte ho aspoň na dvě hodiny (ale lépe přes noc) do lednice.

2 Maso osolte a opepřete a z obou stran opečte na grilu deset až patnáct minut dohněda. Během grilování potírejte hovězí zbytky marinády.

3 Stáhněte maso z grilu a položte ho na prkénko. Nechte ho deset minut přikryté alobalem a pak ho nakrájejte na tenké plátky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Party u grilu

Party u grilu

Přidat komentář