Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kynuté jahodové knedlíky

Česká klasika, na kterou by se nemělo zapomínat. Využijte sezóny jahod a zadělejte na těsto.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
281 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí 1 hodina
PT8M
Vaření 0:08
Česká

Ingredience

    • 500 g polohrubé mouky + na poprášení válu
    • 20 g droždí
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 250 ml vlažného mléka
    • 1 vejce
    • špetka soli

    NA NÁPLŇ A K PODÁVÁNÍ

    • 300 g jahod, zbavených stopek, omytých a osušených
    • 250 g tvrdého tvarohu, nastrouhaného
    • 100 g moučkového cukru
    • 150 g másla

Příprava jídla

1 Mouku prosijte do mísy, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Pak přidejte zbylé mléko, vejce a sůl a zpracujte na tužší nelepivé těsto. Nechte na teplém místě hodinu kynout.

2 Těsto rozválejte na pomoučené ploše na centimetr silný plát a rádlem na pizzu z něj vykrájejte čtverce o velikosti 8×8 centimetrů. Do každého zabalte jednu jahodu a vytvarujte knedlík. Dejte vařit velký hrnec lehce osolené vody.

3 Knedlíky vhazujte do vroucí vody. Vařte je asi osm minut, až vyplavou. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby vyšla pára ven a knedlíky zůstaly nadýchané.

4 Máslo dejte do malého rendlíku a na mírném plameni rozpusťte. Knedlíky narovnejte na talíř, pocukrujte, bohatě zasypte tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejjednodušší (a nejlepší) ovocné knedlíky

Jahodová bublanina

Jahodový pohár po anglicku

Jahodová srdce

Jahodové tiramisu

Přidat komentář