Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.4/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 poháry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3762 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 267 g
Tuky 257 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si jahody v klasickém receptu s pudinkovým krémem. Jahodový pohár po anglicku je skvělé osvěžení na nedělní odpoledne. 

Suroviny

jahody 300 g
čerstvé
jedna přijde patří do šlehačky
balzamico glaze
na zakapání, nejlépe krémový
sněhové pusinky 80 g
rozdrcené
vanilková zmrzlina 4 porce
kopečky
tmavá čokoláda
na ozdobení
vaflová oplatka lze nahradit jinou dekorativní oplatkou na ozdobu
Na pudinkový krém
mléko 150 ml
škrob 2 ČL
velké

Postup

1

Jahody omyjte, očistěte a přepulte. Dejte do mísy nebo na talíř a zasypte lžící moučkového cukru. Pak je v kruzích pokapejte balzamikovým octem a znovu poprašte lžící cukru. Nechte chvíli stát.

2

Rozehřejte velkou čistou pánev a přesuňte do ní jahody; stačí na pár sekund, maximálně minutu. Šťáva by měla začít bublat, zkaramelizovat a jahody by se v ní měly krásně obalit. Nechte zchladnout.

3

Mezitím připravte pudinkový krém. Mléko a smetanu nalijte do hrnce s dvojitým dnem a přiveďte téměř k varu. Žloutky utřete v misce s cukrem, přidejte k nim mouku smíchanou s kukuřičným škrobem, pak i třetinu ohřátého mléka se smetanou a hbitě promíchejte – získat byste měli hladkou směs. Pak postupně přilijte zbytek mléka se smetanou, prošlehejte a nakonec obsah misky přelijte zpátky do hrnce.

4

Za stálého míchání zahřívejte na středním plameni zhruba 3–5 minut, aby krém krásně zhoustl. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu (občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup). Pak pudink přesuňte na půl hodiny do lednice.

5

Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem úplně dotuha. Pak postupně smíchejte s pudinkovým krémem.

6

Začněte plnit poháry: na dno patří jahody a uvolněná šťáva, pak rozdrobené pusinky, část pudinkovo-šlehačkové hmoty, opět jahody, pusinky, šlehačka… Nahoru přijde pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, šťáva z jahod, strouhaná čokoláda a vafle na ozdobu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč