Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodová srdce

Už po prvním zakousnutí do vaflí zjistíte o jahodách úplně vše. Jak jsou šťavnaté, jak jsou dokonalé, jak si rozumějí se smetanou i s tvarohem. Možná si raději zadělejte dvojitou dávku.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Britská

Ingredience

    • 250 g polotučného tvarohu
    • pár kapek polotučného mléka
    • 2–3 velké hrsti jahod, rozmačkaných
    • moučkový cukr podle chuti + na poprášení vaflí
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • vanilkový cukr

    NA VAFLE

    • 4 středně velká vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 2 balíčky vanilkového cukru
    • 80 g másla, změklého
    • 100 ml mléka
    • 100 g hladké mouky
    • špetka soli
    • máslo na potírání vaflovače

     

Příprava jídla

1 Tvaroh utřete s mlékem, rozmačkanými jahodami a cukrem a přidejte k němu smetanu ušlehanou s jedním vanilkovým cukrem. Dejte zchladit do ledničky.

2 Na valfové těsto utřete dosvětla žloutky s moučkovým i druhým vanilkovým cukrem, vložte máslo a utřete do pěny. Přidejte mléko a mouku prosátou se solí. Přikryjte utěrkou a nechte alespoň dvacet minut odpočinout. Nakonec do těsta vmíchejte pevný sníh.

3 Vaflovač rozpalte, slabě potřete máslem a z těsta upečte vaflová srdce. Nechte je vychladnout na kovové mřížce. Polovinu vaflí potřete ochuceným tvarohem a přiklopte druhou polovinou. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodová bublanina

Kynuté jahodové knedlíky

Jahodový pohár po anglicku

Jahodové tiramisu

30x božské jahody, které si zamilujete

reklama

Přidat komentář