Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švédské masové kuličky

Kopr se skvěle hodí k masovým kuličkám. Doplňte třeba bramborovou kaší a brusinkami.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
70 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Maso Ostatní

Ingredience

    • 400 g libového mletého vepřového
    • 1 vejce, prošlehané
    • 1 malá cibule, najemno nasekaná
    • 85 g strouhanky z bílého pečiva
    • 1 lžíce najemno nasekaného kopru + k podávání
    • 1 lžíce olivového oleje + 1 lžíce másla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 400 ml horkého hovězího vývaru
    • sůl a pepř na dochucení
    • nakládané brusinky, zelenina a bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Maso smíchejte s vejcem, cibulí, strouhankou a koprem. Dochuťte. Z hmoty vytvarujte cca 20 koulí.

2 Zahřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi a opečte kuličky dohněda. Nejspíš to bude třeba nadvakrát. Pak maso vyjměte z pánve, rozpusťte máslo, poprašte ho moukou a 2 minuty pořádně míchejte. Pak pomalu vešlehejte vývar. Míchejte, až vznikne hustá omáčka. Pak vraťte na pánev kuličky a prohřejte je. Posypte koprem a podávejte.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář